Технологія зберігання і переробки продукції рослинництва
 2 me - бесплатный белый каталог сайтов
 Транспортные компании. Перевозка грузов. Транспортный портал itrans
[8]
[7]
[6]
[5]
[4]
[3]
[2]
[1]
Далее

Домашняя
Продам
Аграрне право
Банківська справа
БЖД
Бух облік/Аудит
В-во прод тварин.
Діловодство
Економіка п-ва
Економічна теорія
Економ. аналіз
Етика
ЗЕД
Інформатика
Історія України
Комерційне право
Логістика
Макроекономіка
Менеджмент
Менеджмент ЗЕД
Організація в-ва
Органічна хімія
Рослинництво
Трудове право
Фінанси
Замовлені роботи

 Образование и Наука - каталог сайтов фирм и компаний, Центр - Каталог компаний, фирм и веб-сайтов России, Центр. Добавить сайт в каталог Рефераты, Образование и Наука, Центр.
 
 Бесплатный каталог сайтов "OPEN"
 
1. Нормування якості зерна (загальні положення)

     Якість зерна визначають за показниками його придатності для цільового використання (запах, смак, колір, вміст і якість сирої клітковини у зерні пшениці, натура зерна пшениці, жита, ячменю, вівса; вирівняність зерна круп’яних культур тощо) та зберігання (вологість, засміченість, зараженість комірними шкідниками, механічна ушкодженість та ін.). Зерно деяких культур поділяють на типи й підтипи, з урахуванням яких його зберігають і використовують...

Завантажити - Нормування якості зерна (загальні положення)

3 Kb

2. Підготовка партій товарного зерна і відбір проб для їх аналізу (загальні положення)
          Партія зерна — це відповідна кількість однорідної за якістю зернової маси, призначеної на зберігання чи реалізацію. Перед відвантаженням на хлібоприймальний пункт зерно перевіряють у лабораторії. Кожну партію його спочатку оцінюють органолептично і, переконавшись в її однорідності, формують об’єднану пробу, аналізують її і остаточно встановлюють якість партії за даними лабораторного аналізу...
Завантажити - Підготовка партій товарного зерна і відбір проб для їх аналізу (загальні положення)

208 Kb

3. Визначення показників свіжості зерна
           При визначенні показників свіжості зерна перевагу віддають його органолептичній оцінці за допомогою органів чуттів — зору, нюху, смаку. Ознаками нормального, здорового зерна є характерні його забарвлення, запах, смак.
          Визначення забарвлення зерна. Зерно кожної культури, виду, різновиду і сорту має властиві для нього колір, блиск, які є його сталими ботанічними ознаками. Колір зерна тісно пов’язаний із певними його технологічними показниками, харчовими те кормовими перевагами...
Завантажити - Визначення показників свіжості зерна

55 Kb

4. Визначення зараженості зерна комірними шкідниками і пошкодженості клопом-черепашкою (загальні положення)
           Зараженість шкідниками партій будь-якого зерна, незалежно від їх цільового призначення, стандартами не допускається. Як і показники свіжості, її визначають у першу чергу. У разі виявлення у зразку зерна хоча б одного живого шкідника хлібних запасів (крім кліщів), партія до приймання не допускається. При зараженості кліщем 1-го і 2-го ступенів зерно приймається із знижкою ціни на 0,5 %.
       Пошкоджуючи та засмічуючи зерно продуктами своєї життєдіяльності, комірні шкідники знижують його якість і стійкість при зберіганні. Найбільш розповсюджені такі шкідники, як комірний і рисовий довгоносики, хлібний точильник, хрущаки, борошноїди, молі, кліщі...
Завантажити - Визначення зараженості зерна комірними шкідниками і пошкодженості клопом-черепашкою (загальні положення)

164 Kb

5. Визначення вологості зерна
          Вологість є визначальним показником збереження зерна. Вільна волога має всі характерні властивості води (питому масу, діелектричну проникність, здатність бути розчинником), завдяки чому вона легкорухлива. Вільна волога підвищує активність ферментів зерна, що призводить до втрати ним сухих речовин під час зберігання...
Завантажити - Визначення вологості зерна

138 Kb

6. Визначення засміченості партій зерна
           Засміченість зернової маси визначають як при надходженні її під час збирання врожаю на токи для встановлення технології очищення, так і після первинного очищення з метою підготовки партій зерна для реалізації та вторинного — при очищенні насінного матеріалу...
Завантажити - Визначення засміченості партій зерна

86 Kb

7. Визначення натури зерна
           Натурою зерна називається маса певного його об’єму. В Україні вона виражається масою 1 л зерна в грамах, експортно-імпортного зерна — масою 1 гл в кілограмах. Натура зерна залежить від особливостей культури та умов її вирощування.
           Для визначення натури зерна використовують літрову пурку (рис. 9). Літрова пурка складається з пристрою для зважування і трьох циліндрів, основним із яких є циліндр-мірка, що складається із циліндра з отвором внизу та вантажу...
Завантажити - Визначення натури зерна

44 Kb

8. Визначення типового складу зерна
          Типовий склад зерна пшениці визначають за даними про його форму (озима чи яра), вид (тверда чи м’яка), склоподібність та колір. Для встановлення типового складу з основної маси зерна беруть наважку 20 г і розбирають її вручну. Відмітні ознаки типів твердої та м’якої пшениці такі. Верхній (протилежний до зародка) кінець зерна м’якої пшениці вкритий волосками (опушений), які утворюють борідку. У зерна твердої пшениці її зовсім немає або вона малорозвинена (без лупи не видно). Зерно м’якої пшениці коротке, округле, твердої — подовжене, кутасто-ребристе. Колір зерна м’якої пшениці буває білим або червоним з різними відтінками, твердої — переважно бурштиновим...
Завантажити - Визначення типового складу зерна

105 Kb

9. Визначення кількості та якості клейковини зерна пшениці
           Клейковина сухого зерна — це сухий гель, який, набухаючи у воді, утворює фазу гідратованого білка. За зовнішнім виглядом відмита клейковина — це гумоподібна еластична маса, що залишається після відмивання водою пшеничного тіста. Розрізняють клейковину сиру (разом з увібраною нею водою) та суху (після висушування).
          Сира клейковина містить близько 70 % води. У сухій речовині клейковини 39 – 45 % гліадину, 34 – 40 глютеніну, 3 – 7 глобуліну та альбуміну, 2 – 9 жиру, 0,01 – 9,5 крохмалю, 1 – 2 цукру, 0,3 – 3 % золи. Сира клейковина має такі важливі фізичні властивості, як пружність, розтяжність та газоутримувальну здатність. Саме вони визначають цінні хлібопекарські якості пшениці. Клейковина бере участь в утворенні механічної основи тіста та структури м’якуша випеченого хліба...
Завантажити - Визначення кількості та якості клейковини зерна пшениці

238 Kb

 

 Знайти на даній сторінці

Технологія зберігання і переробки продукції рослинництва

Сайт создан в системе uCoz