Ќазад ƒалее
“ехнолог≥¤ збер≥ганн¤ ≥ переробки продукц≥њ рослинництва
Сайт создан в системе uCoz
[8]
[7]
[6]
[5]
[4]
[3]
[2]
[1]

ƒомашн¤¤
јграрне право
Ѕанк≥вська справа
Ѕ∆ƒ
Ѕух обл≥к/јудит
¬-во прод тварин.
ƒ≥ловодство
≈коном≥ка п-ва
≈коном≥чна теор≥¤
≈коном. анал≥з
≈тика
«≈ƒ
≤нформатика
≤стор≥¤ ”крањни
 омерц≥йне право
Ћог≥стика
ћакроеконом≥ка
ћенеджмент
ћенеджмент «≈ƒ
ќрган≥зац≥¤ в-ва
ќрган≥чна х≥м≥¤
–ослинництво
“рудове право
‘≥нанси
«амовлен≥ роботи

 
 
10. ¬изначенн¤ вм≥сту б≥лка в зерн≥ та продуктах його переробки
           —уть методу визначенн¤ вм≥сту б≥лка в зерн≥ пол¤гаЇ в м≥нерал≥зац≥њ орган≥чноњ речовини сульфатною кислотою в присутност≥ катал≥затора з утворенн¤м сульфату амон≥ю, руйнуванн¤ останнього лугом з вид≥ленн¤м ам≥аку, в≥дгонц≥ ам≥аку вод¤ним паром у розчин сульфатноњ або борноњ кислоти з наступним титруванн¤м...
«авантажити - ¬изначенн¤ вм≥сту б≥лка в зерн≥ та продуктах його переробки

57 Kb

11. ¬изначенн¤ життЇздатност≥ зерна ¤чменю
          —тандартами на ¤чм≥нь пивоварний та зерно дл¤ приготуванн¤ солоду в спиртовому виробництв≥ нормуютьс¤ показники життЇздатност≥ та здатност≥ до проростанн¤ зерен. «а обмежувальними нормами на¤вн≥сть життЇздатних зерен маЇ бути не меншою за 92 та 95 %. ∆иттЇздатн≥сть зерна Ч це в≥дношенн¤ к≥лькост≥ життЇздатних зерен до загальноњ к≥лькост≥ анал≥зованого зерна. ўодо ¤чменю, призначеного дл¤ пивовар≥нн¤, визначають також показник здатност≥ зерна до проростанн¤ ¤к в≥дношенн¤ к≥лькост≥ пророслих зерен в оптимальних умовах за встановлений пром≥жок часу до к≥лькост≥ пророщуваних зерен...
«авантажити - ¬изначенн¤ життЇздатност≥ зерна ¤чменю

8 Kb

12. ¬изначенн¤ автол≥тичноњ активност≥ зерна ≥ борошна за Ђчислом пад≥нн¤ї
           ƒл¤ встановленн¤ ступен¤ впливу ам≥лол≥тичних фермент≥в зерна на хл≥бопекарськ≥ ¤кост≥ борошна доц≥льно використовувати метод, запропонований шведськими вченими ’агбергом та ѕертеном. ¬≥н ірунтуЇтьс¤ на вим≥рюванн≥ швидкост≥ зануренн¤ плунжера в≥скозиметра в клейстеризовану бовтанку з борошна та води. —туп≥нь клейстеризац≥њ та розр≥дженост≥ бовтанки залежить в≥д ¤кост≥ зерна, активност≥ ферменту та властивостей крохмалю. ÷≥ показники ≥ визначають швидк≥сть зануренн¤ (пад≥нн¤) плунжера в≥скози-метра в клейстеризовану бовтанку. «в≥дси походить назва показника Ч Ђчисло пад≥нн¤ї...
«авантажити - ¬изначенн¤ автол≥тичноњ активност≥ зерна ≥ борошна за Ђчислом пад≥нн¤ї

106 Kb

13. –озрахунки за зерно (загальн≥ положенн¤)
           «акуп≥вл≥ зерна, нас≥нн¤ ол≥йних культур, трав зд≥йснюютьс¤ зг≥дно з договорами контрактац≥њ, що складаютьс¤ на основ≥ план≥в розвитку с≥льськогосподарських п≥дприЇмств. √оловними загот≥вельниками Ї хл≥боприймальн≥ пункти та п≥дприЇмства галуз≥ виробництва хл≥бопродукт≥в ≥ комб≥кормовоњ промисловост≥.
           ¬ажливим заходом щодо п≥двищенн¤ матер≥альноњ зац≥кавленост≥ с≥льськогосподарських п≥дприЇмств у зб≥льшенн≥ виробництва зерна Ї п≥двищенн¤ закуп≥вельних ц≥н на нас≥нн¤ ол≥йних культур, трав, зерно особливо ц≥нних сорт≥в. ѕовна закуп≥вельна ц≥на виплачуЇтьс¤ за зерно, ¤ке в≥дпов≥даЇ за ¤к≥стю нормам в≥дпов≥дних стандарт≥в...
«авантажити - –озрахунки за зерно (загальн≥ положенн¤)

8 Kb

14. ¬изначенн¤ ≥нтенсивност≥ диханн¤ зерна ≥ втрат його маси
          ƒжерелом запасних речовин, ¤к≥ витрачаЇ на диханн¤ зерно злакових, Ї вуглеводи, ол≥йних Ч ол≥¤. ¬ сухому зерн≥ цукр≥в мало. « п≥двищенн¤м вологост≥ зерна утворюЇтьс¤ в≥льна волога, ¤ка актив≥зуЇ д≥¤льн≥сть фермент≥в. ѕ≥д впливом останн≥х крохмаль перетворюЇтьс¤ на цукри (глюкозу тощо). √люкоза при аеробному диханн≥ розкладаЇтьс¤ на вуглекислий газ ≥ воду. ѕри цьому вид≥л¤Їтьс¤ енерг≥¤, потр≥бна дл¤ п≥дтриманн¤ життЇд≥¤льност≥ зародка зерн≥вки. ѕри анаеробному диханн≥ розпад гексози супроводжуЇтьс¤ вид≥ленн¤м спирту, вуглекислого газу та енерг≥њ. Ѕаланс х≥м≥чних перетворень при аеробному диханн≥ можна виразити таким р≥вн¤нн¤м...
«авантажити - ¬изначенн¤ ≥нтенсивност≥ диханн¤ зерна ≥ втрат його маси

101 Kb

15. –озрахунок продуктивност≥ зерноочисних машин
         ” техн≥чних характеристиках зерноочисних машин наведено продуктивн≥сть њх за 1 год чистого часу роботи ≥з зерном пшениц≥ з чистотою 90 % та волог≥стю 16 %. ѕри зм≥н≥ чистоти зерна на 1 % продуктивн≥сть машин зм≥нюЇтьс¤ на 2 %, а при аналог≥чн≥й зм≥н≥ його вологост≥ Ч на 3 %.
          –озраховуючи продуктивн≥сть роботи зерноочисних машин ≥з зерном ≥нших культур, використовують коеф≥ц≥Їнти екв≥валентност≥: дл¤ нас≥нн¤ овочевих культур Ч 0,1; нас≥нн¤ трав Ч 0,2; проса Ч 0,3; гречки Ч 0,5; в≥вса, рису, сочевиц≥ Ч 0,6; ¤чменю Ч 0,8; жита Ч 0,9; гороху Ч 1,0; квасол≥ Ч 1,2...
«авантажити - –озрахунок продуктивност≥ зерноочисних машин

5 Kb

16. ¬изначенн¤ р≥вноважноњ вологост≥ зерна
           Ќапр¤м ≥ швидк≥сть вологообм≥ну в зерн≥ визначаютьс¤ р≥зницею м≥ж тиском вод¤ноњ пари пов≥тр¤ над поверхнею зерна ≥ тиском вод¤ноњ пари в його кап≥л¤рах. якщо тиск вод¤ноњ пари пов≥тр¤ менший, н≥ж тиск вод¤ноњ пари в кап≥л¤рах зерна, то вода ≥з зерна випаровуватиметьс¤. якщо ж ц≥ показники однаков≥, то вологообм≥н припин¤Їтьс¤, ≥ волог≥сть, ¤ка в≥дпов≥даЇ такому стану зерна, називаЇтьс¤ р≥вноважною. “аблиц≥ р≥вноважноњ вологост≥ зерна за певноњ в≥дносноњ вологост≥ пов≥тр¤ ≥ температури зерна розроблено майже по вс≥х основних культурах (див. табл. 17 ≥ дод. 3). –≥вноважна волог≥сть зерна залежить в≥д його б≥олог≥чних особливостей ≥ х≥м≥чного складу. “ому дл¤ кожноњ парт≥њ зерна сл≥д визначати р≥вноважну волог≥сть, щоб вибрати найдоц≥льн≥ший режим збер≥ганн¤...
«авантажити - ¬изначенн¤ р≥вноважноњ вологост≥ зерна

85 Kb

17. –озрахунки при вентилюванн≥ зерна
         јктивним вентилюванн¤м зд≥йснюють п≥дсушуванн¤, охолодженн¤, об≥гр≥в, газац≥ю, дегазац≥ю зерна. ¬оно ефективне при дотриманн≥ в≥дпов≥дного режиму, ¤кий визначаЇтьс¤ температурою, в≥дносною волог≥стю пов≥тр¤, висотою насипу зерна, питомою подачею пов≥тр¤, тривал≥стю. ќдним з основних фактор≥в Ї питома подача пов≥тр¤, ¤ка дор≥внюЇ в≥дношенню к≥лькост≥ пов≥тр¤ (м3), що проходить через насип зерна за 1 год, до к≥лькост≥ вентильованого зерна (т) (табл. 12 Ц 16)...
«авантажити - –озрахунки при вентилюванн≥ зерна

665 Kb

18. “ехнолог≥чн≥ розрахунки процесу суш≥нн¤ зерна
Ўвидк≥сть суш≥нн¤ зерна ≥ температурний режим залежать в≥д будови зерна, його х≥м≥чного складу, вологост≥ та зр≥лост≥. «ерно св≥жоз≥бране ≥ з п≥двищеною волог≥стю б≥льш чутливе до високих температур. Ќагр≥ванн¤ зерна до температури понад 38 Ц 45 ∞— (залежно в≥д культури) може призвести до пог≥ршенн¤ його властивостей. «ерно на нас≥нн¤ потребуЇ особливого режиму суш≥нн¤ (табл. 27, 28)...
«авантажити - “ехнолог≥чн≥ розрахунки процесу суш≥нн¤ зерна

363 Kb

 

 «найти на дан≥й стор≥нц≥

“ехнолог≥¤ збер≥ганн¤ ≥ переробки продукц≥њ рослинництва

Сайт создан в системе uCoz