“ехнолог≥¤ збер≥ганн¤ ≥ переробки продукц≥њ рослинництва
Сайт создан в системе uCoz
[8]
[7]
[6]
[5]
[4]
[3]
[2]
[1]
Сайт создан в системе uCoz
Ќазад ƒалее

ƒомашн¤¤
јграрне право
Ѕанк≥вська справа
Ѕ∆ƒ
Ѕух обл≥к/јудит
¬-во прод тварин.
ƒ≥ловодство
≈коном≥ка п-ва
≈коном≥чна теор≥¤
≈коном. анал≥з
≈тика
«≈ƒ
≤нформатика
≤стор≥¤ ”крањни
 омерц≥йне право
Ћог≥стика
ћакроеконом≥ка
ћенеджмент
ћенеджмент «≈ƒ
ќрган≥зац≥¤ в-ва
ќрган≥чна х≥м≥¤
–ослинництво
“рудове право
‘≥нанси
«амовлен≥ роботи

 
 
55. ѕор¤док в≥дбору проб
          ƒостов≥рн≥сть оц≥нки ¤кост≥ корм≥в значною м≥рою залежить в≥д правильност≥ в≥дбору проб дл¤ анал≥зу. ƒл¤ перев≥рки в≥дпов≥дност≥ с≥на вимогам стандарту середню пробу в≥дбирають п≥сл¤ закладанн¤ його на збер≥ганн¤ в ст≥г, скирту, сарай. ≤з парт≥њ пресованого с≥на масою до 15 т виб≥рка маЇ становити 3 % тюк≥в (але не менш ¤к 5 тюк≥в), з парт≥њ в≥д 15 до 50 т Ч 1 % (але не менш ¤к 15 тюк≥в)...
«авантажити - ѕор¤док в≥дбору проб

17 Kb

56. ќрганолептична оц≥нка корму
          ќц≥нювати ¤к≥сть корму починають ≥з визначенн¤ ступен¤ його добро¤к≥сност≥. ЌемаЇ сенсу оц≥нювати ≥нш≥ ¤кост≥ корму, ¤кщо в≥н не може бути допущений до згодовуванн¤. «а ступенем добро¤к≥сност≥ визначають не т≥льки можлив≥сть чи неможлив≥сть згодовуванн¤ корму, а й допустим≥ та рац≥ональн≥ даванки його, а в раз≥ потреби Ч ≥ спос≥б попередньоњ п≥дготовки дл¤ використанн¤ на кормов≥ потреби...
«авантажити - ќрганолептична оц≥нка корму

7 Kb

57. ¬изначенн¤ вологост≥ корм≥в
          ѕ≥д волог≥стю корм≥в розум≥ють вм≥ст у них в≥льноњ та звТ¤заноњ вологи у в≥дсотках до њх маси. ÷е один ≥з найважлив≥ших показник≥в ¤кост≥ корм≥в, ¤кий впливаЇ на њх збережен≥сть ≥ придатн≥сть дл¤ консервуванн¤...
«авантажити - ¬изначенн¤ вологост≥ корм≥в

6 Kb

58. ¬изначенн¤ масовоњ частки азоту ≥ сирого протењну
          ¬м≥ст азоту в ус≥х видах корм≥в, комб≥корм≥в та сировини (кр≥м корм≥в м≥нерального походженн¤) визначають титрометричним (за  ТЇльдалем) або фотометричним методом з наступним перерахунком результат≥в на сирий протењн. Ѕ≥льш поширений перший спос≥б, ¤кий пол¤гаЇ в розкладанн≥ орган≥чноњ речовини корму кипл¤чою концентрованою сульфатною кислотою з утворенн¤м солей амон≥ю, переведенн≥ амон≥ю на ам≥ак та в≥дгонц≥ його в розчин кислоти...
«авантажити - ¬изначенн¤ масовоњ частки азоту ≥ сирого протењну

9 Kb

59. ¬изначенн¤ вм≥сту каротину в кормах
         ¬изначенн¤ вм≥сту каротину ірунтуЇтьс¤ на його здатност≥ розчин¤тис¤ в орган≥чних розчинниках (бензин≥, петролейному еф≥р≥) ≥ надавати њм жовтого забарвленн¤. ≤нтенсивн≥сть забарвленн¤ пропорц≥йна вм≥сту каротину. ¬м≥ст його визначають колориметруванн¤м розчину при довжин≥ хвил≥ 440 Ц 450 нм або його спектрофото-метруванн¤м. ќск≥льки кристал≥чний каротин легко окислюЇтьс¤ на пов≥тр≥, дл¤ приготуванн¤ стандартноњ шкали використовують розчин кал≥ю дихромату. ÷им методом досл≥джують корми рослинного походженн¤ (с≥но, с≥наж, штучно висушен≥ травТ¤н≥ корми, борошно з деревноњ зелен≥ та зелену масу травТ¤них культур)...
«авантажити - ¬изначенн¤ вм≥сту каротину в кормах

8 Kb

60. ¬изначенн¤ вм≥сту в кормах сироњ кл≥тковини
          ÷им методом визначають вм≥ст сироњ кл≥тковини у рослинних кормах ус≥х вид≥в, комб≥кормах та комб≥кормов≥й сировин≥. ¬≥н ірунтуЇтьс¤ на г≥дрол≥з≥ кислотою нерозчинних вуглевод≥в (крохмалю, целюлози), ам≥д≥в, ам≥н≥в та алкалоњд≥в, частково м≥неральних солей. Ќаступним лужним г≥дрол≥зом омилюютьс¤ та емульгуютьс¤ жири та л≥п≥дн≥ речовини, переход¤ть у розчин б≥лков≥ сполуки, гем≥целюлози та л≥гн≥н. «алишок умовно приймають за кл≥тковину...
«авантажити - ¬изначенн¤ вм≥сту в кормах сироњ кл≥тковини

9 Kb

61. ¬изначенн¤ кислотност≥ корм≥в
 ислотн≥сть зерна ≥ продукт≥в його переробки, в тому числ≥ й комб≥корм≥в Ч важливий показник њх ¤кост≥. ѕри тривалому збер≥ганн≥ комб≥корм≥в кислотн≥сть, ¤к правило, п≥двищуЇтьс¤. „ерез це кислотн≥сть може бути показником ¤кост≥ або св≥жост≥ зерна та продукт≥в його переробки. ¬≥д р≥вн¤ загальноњ кислотност≥ залежить поживна ц≥нн≥сть, ступ≥нь поњданн¤ комб≥корму с≥льськогосподарськими тваринами...
«авантажити - ¬изначенн¤ кислотност≥ корм≥в

9 Kb

62. ¬изначенн¤ масовоњ частки сироњ золи
           ” рослинах п≥сл¤ спалюванн¤ вс≥х орган≥чних речовин залишаЇтьс¤ зола, до складу ¤коњ вход¤ть –, —а, ћg,  , ћn, ¬, ћо, S, Fe, Si та ≥нш≥ м≥неральн≥ речовини.
          Ќев≥дТЇмною складовою рослин Ї зольн≥ елементи, вм≥ст ¤ких у кожн≥й рослин≥ р≥зний. ¬≥н зм≥нюЇтьс¤ п≥д впливом ірунтово-кл≥матичних умов вирощуванн¤, виду ≥ сорту рослини, типу ірунту та агротехн≥чних умов, тому за однаковоњ врожайност≥ може засвоюватись р≥зна к≥льк≥сть зольних елемент≥в. «ольн≥сть молодих рослин значно вища, н≥ж старих...
«авантажити - ¬изначенн¤ масовоњ частки сироњ золи

7 Kb

63. ¬изначенн¤ масовоњ частки легкорозчинних вуглевод≥в у с≥наж≥ антроновим методом
           ¬углеводи Ї основою харчуванн¤ людини ≥ тварини ≥ надход¤ть в орган≥зм з продуктами рослинного походженн¤, забезпечуючи його енерг≥Їю. «а енергетичною ц≥нн≥стю вони поступаютьс¤ перед жирами, але легше засвоюютьс¤. √рупу легкорозчинних вуглевод≥в становл¤ть цукри...
«авантажити - ¬изначенн¤ масовоњ частки легкорозчинних вуглевод≥в у с≥наж≥ антроновим методом

8 Kb

 

 «найти на дан≥й стор≥нц≥

“ехнолог≥¤ збер≥ганн¤ ≥ переробки продукц≥њ рослинництва

Сайт создан в системе uCoz