28. ¬изначенн¤ вм≥сту ¤дра у зерн≥ крупТ¤них культур | |
ѕеред визначенн¤м вм≥сту ¤дра ≥з зерна видал¤ють др≥бн≥ зерна, зернову та см≥тну дом≥шки. Ѕеруть наважку масою 50 г (в≥вса, гречки рису) або 25 г (проса) ≥ зважують њњ з точн≥стю до 0,01 г. ѕл≥вки ≥з зерна гречки зн≥мають вручну, в≥вса Ч видавлюванн¤м ¤дра вручну, а проса та рису Ч вручну або спец≥альним лущильником... | |
«авантажити - ¬изначенн¤ вм≥сту ¤дра у зерн≥ крупТ¤них культур |
86 Kb |
29. ќц≥нка ¤кост≥ крупи | |
як≥сть крупи визначають за результатами анал≥зу об'Їднаноњ проби органолептично, а також ф≥зичними (розварюван≥сть, воло-псть та ш.) ≥ х≥м≥чними (зольн≥сть та ш.) методами. ќб'Їднану пробу в≥дбирають так. 3 парт≥њ крупи не б≥льше 10 м≥шк≥в м≥шковим щупом вињмки беруть ≥з кожного м≥шка, з парт≥њ 10 - 100 м≥шк≥в... | |
«авантажити - ќц≥нка ¤кост≥ крупи |
8 Kb |
30. ул≥нарна оц≥нка круп≥в зернових ≥ зернобобових культур | |
ул≥нарн≥ властивост≥ круп≥в зернових ≥ зернобобових культур оц≥нюють органолептично п≥сл¤ вар≥нн¤ за смаком, кольором ≥ структурою. р≥м того, враховують тривал≥сть вар≥нн¤ ≥ коеф≥ц≥Їнт розварюванн¤ крупи (зб≥льшенн¤ початкового обТЇму чи маси)... | |
«авантажити - ул≥нарна оц≥нка круп≥в зернових ≥ зернобобових культур |
49 Kb |
31. ќц≥нка ¤кост≥ коренеплод≥в ≥ добро¤к≥сност≥ соку цукрових бур¤к≥в | |
¬ирощен≥ цукров≥ бур¤ки зг≥дно з договорами контрактац≥њ надход¤ть
на цукров≥ заводи. ќстанн≥, починаючи з 20 липн¤, ведуть
спостереженн¤ за нарощенн¤м маси коренеплод≥в, гички, а п≥зн≥ше
щодекади до 1 жовтн¤ й цукристост≥ коренеплод≥в на вс≥х контрольних
д≥л¤нках. ѕереробка коренеплод≥в починаЇтьс¤ з початку вересн¤. «≥бран≥ техн≥чно зр≥л≥ коренеплоди у день збиранн¤ в≥двоз¤ть на бур¤ко-пункт заводу або на кагатне поле господарства... |
|
«авантажити - ќц≥нка ¤кост≥ коренеплод≥в ≥ добро¤к≥сност≥ соку цукрових бур¤к≥в |
231 Kb |
32. ќц≥нка ¤кост≥ трести льону-довгунц¤ (загальн≥ положенн¤) | |
¬ ”крањн≥ основними лубТ¤ними культурами Ї льон ≥ конопл≥. ѕервинну обробку њх зд≥йснюють у господарствах, а також на льоно-≥ коноплезаводах. ѕ≥дприЇмства з переробки сировини цих культур закуповують њњ у господарств у вигл¤д≥ трести. як≥сть сировини та методи њњ оц≥нки регламентуютьс¤ в≥дпов≥дними стандартами... | |
«авантажити - ќц≥нка ¤кост≥ трести льону-довгунц¤ (загальн≥ положенн¤) |
191 Kb |
33. ќц≥нка ¤кост≥ сировини ол≥йних культур (загальн≥ положенн¤) | |
ѕродукц≥¤ ол≥йних культур застосовуЇтьс¤ в р≥зних галуз¤х харчовоњ (кондитерськ≥й, консервн≥й, маргаринов≥й, хл≥бопекарськ≥й), а також у фармацевтичн≥й, лакофарбов≥й, комб≥кормов≥й, ав≥ац≥йн≥й промисловост≥. –ослинну ол≥ю виробл¤ють переважно з нас≥нн¤ сон¤шнику. –ослинна ол≥¤ Ч це сум≥ш складних еф≥р≥в, що утворюютьс¤ при сполученн≥ гл≥церину ≥ жирних кислот. —получаючись з ненасиченими кислотами (л≥нолевою, л≥ноленовою), здатними при на¤вност≥ кисню переходити в оксикислоти, гл≥церин утворюЇ висихаюч≥ ол≥њ (лл¤ну, конопл¤ну та перилову). ќл≥¤ нап≥ввисихаюча (≥з сон¤шнику, г≥рчиц≥, кукурудзи) м≥стить ненасичену л≥нолеву та насичену олењнову кислоти (табл. 46)... | |
«авантажити - ќц≥нка ¤кост≥ сировини ол≥йних культур (загальн≥ положенн¤) |
158 Kb |
34. ќц≥нка ¤кост≥ шишок хмелю (загальн≥ положенн¤) | |
Ўишки хмелю використовують у фармацевтичн≥й, парфумерн≥й та пивоварн≥й промисловост≥. ” шишках техн≥чноњ стиглост≥ м≥ститьс¤ 25 % сухих речовин, у тому числ≥ 25 Ц 27 % безазотистих екстрактивних, 15 Ц 18 % азотистих, 2 Ц 6 % дубильних, 7 Ц 10 % золи, близько 12 % еф≥рноњ ол≥њ (в тому числ≥ альфа- ≥ бета-кислоти, мТ¤к≥ альфа- ≥ бета-смоли). Ќайб≥льше значенн¤ в пивоварн≥й промисловост≥ маЇ альфа-кислота —21Ќ30ќ5. ” процес≥ вар≥нн¤ пива вона перетворюЇтьс¤ на ≥зогумулони, ¤к≥ надають пиву г≥ркоти, п≥нотворних властивостей, забезпечують його антисептичну д≥ю... | |
«авантажити - ќц≥нка ¤кост≥ шишок хмелю (загальн≥ положенн¤) |
18 Kb |
35. ќц≥нка ¤кост≥ сировини тютюну ≥ махорки (загальн≥ положенн¤) | |
—ировину тютюну та махорки використовують дл¤ виробництва тютюнових вироб≥в, н≥котину, лимонноњ ≥ ¤блучноњ кислот. ” техн≥чно дозр≥лих листках тютюну м≥ститьс¤ близько 15 Ц 20 % сухих речовин, у тому числ≥ 6 Ц 7 % вуглевод≥в (забезпечують горюч≥сть вироб≥в), 6 Ц 9 % б≥лк≥в (надають г≥ркоти та неприЇмного запаху), 1,2 Ц 1,5 % н≥котину, незначна к≥льк≥сть еф≥рних масел та орган≥чних кислот. як≥сть тютюну висока при сп≥вв≥дношенн≥ вуглевод≥в ≥ б≥лк≥в, що дор≥внюЇ одиниц≥. —ировина махорки м≥стить б≥льше н≥котину (3 Ц 4 %) та орган≥чних кислот (6 Ц 8 %)... | |
«авантажити - ќц≥нка ¤кост≥ сировини тютюну ≥ махорки (загальн≥ положенн¤) |
95 Kb |
36. ќц≥нка ¤кост≥ вина та виноматер≥ал≥в | |
¬изначенн¤ титрованоњ кислотност≥ сусла (вина). ¬изначенн¤ титрованоњ кислотност≥ пол¤гаЇ у пр¤мому титруванн≥ певного обТЇму сусла (виноматер≥ал≥в) титрованим розчином лугу до нейтральноњ реакц≥њ, ¤ка встановлюЇтьс¤ за допомогою ≥ндикатора бромтимолового синього. ÷ей показник виноградних сусел та вин прийн¤то встановлювати в грамах винноњ кислоти на 1 дм3 за формулою (2), а плодово-¤г≥дних Ч ¤блучноњ за формулою (3)... | |
«авантажити - ќц≥нка ¤кост≥ вина та виноматер≥ал≥в |
380 Kb |
“ехнолог≥¤ збер≥ганн¤ ≥ переробки продукц≥њ рослинництва