“ехнолог≥¤ збер≥ганн¤ ≥ переробки продукц≥њ рослинництва
Сайт создан в системе uCoz
[8]
[7]
[6]
[5]
[4]
[3]
[2]
[1]
Сайт создан в системе uCoz
Ќазад ƒалее

ƒомашн¤¤
јграрне право
Ѕанк≥вська справа
Ѕ∆ƒ
Ѕух обл≥к/јудит
¬-во прод тварин.
ƒ≥ловодство
≈коном≥ка п-ва
≈коном≥чна теор≥¤
≈коном. анал≥з
≈тика
«≈ƒ
≤нформатика
≤стор≥¤ ”крањни
 омерц≥йне право
Ћог≥стика
ћакроеконом≥ка
ћенеджмент
ћенеджмент «≈ƒ
ќрган≥зац≥¤ в-ва
ќрган≥чна х≥м≥¤
–ослинництво
“рудове право
‘≥нанси
«амовлен≥ роботи

 
 
37.  ≥льк≥сний обл≥к урожаю картопл≥
        ƒл¤ правильноњ орган≥зац≥њ збиранн¤ врожаю бульб, кр≥м дозбиральноњ п≥дготовки пол¤ та регулюванн¤ режиму роботи комбайн≥в, велике значенн¤ мають визначенн¤ ¤кост≥ ≥ маси бульб, виб≥р способу п≥сл¤збиральноњ обробки врожаю, що надходить з пол¤. ¬орох картопл≥ зважують на майданчику, в≥дразу сортують чи зсипають на тимчасове збер≥ганн¤ в невелик≥ бурти...
«авантажити -  ≥льк≥сний обл≥к урожаю картопл≥

4 Kb

38. ќц≥нка ¤кост≥ бульб картопл≥ продовольчого ≥ техн≥чного призначенн¤
       ѕродовольчу картоплю зг≥дно з договорами контрактац≥њ господарства поставл¤ють на загот≥вельн≥ плодоовочев≥ бази, безпосередньо в овочев≥ магазини чи ≥ншим загот≥вельникам; картоплю, призначену дл¤ консервуванн¤, Ч на консервн≥ заводи, дл¤ виробництва спирту чи крохмалю Ч на спец≥ал≥зован≥ заводи.
           Ѕульби картопл≥ реал≥зують парт≥¤ми, тобто певними к≥лькост¤ми картопл≥ одного ботан≥чного сорту або сортотипу, затареноњ в однор≥дну тару чи незатареноњ, доставленоњ одним чи к≥лькома вантажними автомоб≥л¤ми, в одному вагон≥, на одн≥й барж≥, або такоњ, що збер≥гаЇтьс¤ в одн≥й секц≥њ сховища, одн≥й траншењ, маЇ однакову ¤к≥сть ≥ супроводжуЇтьс¤ одним документом про ¤к≥сть. ” супров≥дному документ≥ мають бути зазначен≥: дата його виписуванн¤ ≥ номер, назва орган≥зац≥њ-в≥дправника та одержувача, назва продукц≥њ, сорт, маса, номер транспортноњ одиниц≥, маса порожньоњ тари, транспортабельн≥сть продукц≥њ (д≥б). якщо картопл¤ оц≥нюватиметьс¤ не ¤к р¤дова, до накладноњ додають документ про њњ сортн≥сть...
«авантажити - ќц≥нка ¤кост≥ бульб картопл≥ продовольчого ≥ техн≥чного призначенн¤

120 Kb

39. ¬изначенн¤ шпаруватост≥ насипу картопл≥ чи овоч≥в
           ƒл¤ визначенн¤ обТЇмноњ маси вим≥рюють внутр≥шн≥й обТЇм ¤щика, вщерть заповнюють його продукц≥Їю, зважують. „астка в≥д д≥ленн¤ маси продукц≥њ на обТЇм ¤щика Ї значенн¤м обТЇмноњ маси. ќстанн¤ залежить в≥д вм≥сту сухих речовин у продукц≥њ ≥ зм≥нюЇтьс¤ залежно в≥д умов вирощуванн¤, сорту овоч≥в чи картопл≥, ступен¤ њх стиглост≥. ѕриблизн≥ показники обТЇмноњ маси, т/м3: картопл≥ Ч 0,65 Ц 0,70, моркви Ч 0,55 Ц 0,60, капусти зимових сорт≥в Ч 0,45 Ц 0,50, столових бур¤к≥в Ч 0,60...
«авантажити - ¬изначенн¤ шпаруватост≥ насипу картопл≥ чи овоч≥в

5 Kb

40. «бер≥ганн¤ бульб картопл≥ та плодоовочевоњ продукц≥њ
           ѕеред закладанн¤м на збер≥ганн¤ картоплю обсушують на пов≥тр≥ або вентилюють пов≥тр¤м високоњ плюсовоњ температури з волог≥стю 85 Ц 95 %. ÷е спри¤Ї загоЇнню пошкоджень бульб, њх достиганню. ƒостигл≥ бульби охолоджують до температури: нас≥нн≥ до 2 Ц 3 ∞—, продовольч≥ 4 Ц 5 ∞—, бульби дл¤ техн≥чноњ переробки 6 Ц 7 ∞—. ¬≥дносна полог≥сть маЇ бути сталою (85 Ц 90 %).
            артопл¤, овоч≥ ≥ фрукти м≥ст¤ть понад 80 % води, тому збер≥гати њх потр≥бно за високоњ вологост≥ (80 % ≥ б≥льше), щоб п≥дтримувавс¤ тургор њхн≥х кл≥тин. ÷¤ продукц≥¤ може самоз≥гр≥ватись, п≥дмерзати, що призводить до втрат поживних речовин та розвитку м≥крофлори. “ому нав≥ть короткочасне збер≥ганн¤ плодоовочевоњ продукц≥њ потр≥бно рац≥онально орган≥зовувати...
«авантажити - «бер≥ганн¤ бульб картопл≥ та плодоовочевоњ продукц≥њ

116 Kb

41. –озрахунки товщини укритт¤ при збер≥ганн≥ продукц≥њ в буртах ≥ транше¤х
           ѕотребу в матер≥алах дл¤ укритт¤ визначають з урахуванн¤м умов зони, властивостей продукц≥њ, що збер≥гаЇтьс¤, та самого укритт¤ (солома, торф, тирса тощо). –озм≥р укритт¤ залежить в≥д м≥сцезнаходженн¤ буртмайданчика, його захищеност≥ в≥д д≥њ пан≥вних в≥тр≥в, розм≥р≥в бурт≥в ≥ траншей. Ўар укритт¤ б≥л¤ гребен¤ маЇ бути на 30 Ц 40 % менший, н≥ж б≥л¤ основи бурту...
«авантажити - –озрахунки товщини укритт¤ при збер≥ганн≥ продукц≥њ в буртах ≥ транше¤х

138 Kb

42. –озрахунки режиму збер≥ганн¤ продукц≥њ
           ѕлануючи певний режим збер≥ганн¤ плод≥в та овоч≥в, анал≥зують умови њх вирощуванн¤, оск≥льки вони впливають на лежк≥сть продукц≥њ, оц≥нюють њњ стан п≥сл¤ збиранн¤ та сортуванн¤. ѕродукц≥ю, вирощену в оптимальних умовах, можна збер≥гати в≥дпов≥дно до рекомендац≥й науково-досл≥дноњ установи, розм≥щеноњ в дан≥й зон≥. ƒл¤ збер≥ганн¤ продукц≥њ перезр≥лоњ, вирощеноњ ≥ з≥браноњ за неспри¤тливих умов застосовують диференц≥йований режим. Ќаприклад, при збер≥ганн≥ картопл≥ можуть бути р≥зними тривал≥сть л≥кувального пер≥оду, пер≥оду охолодженн¤, а також температура п≥д час глибокого вимушеного пер≥оду спокою бульб...
«авантажити - –озрахунки режиму збер≥ганн¤ продукц≥њ

162 Kb

43. ќрган≥зац≥¤ вентилюванн¤ сховищ
    —ховища обладнують активною, примусовою або припливновит¤жною (природною) вентил¤ц≥Їю. јктивне вентилюванн¤ передбачаЇ продуванн¤ кожноњ одиниц≥ збер≥ганн¤ за допомогою системи пов≥тропровод≥в, розташованих знизу продукц≥њ. јктивне вентилюванн¤ застосовують ¤к у стац≥онарних, так ≥ в тимчасових сховищах. ѕри експлуатац≥њ системи активного вентилюванн¤ швидк≥сть руху пов≥тр¤ в маг≥стральних каналах повинна бути 8 Ц 12 м/с, а при вход≥ в насип картопл≥ чи овоч≥в Ч 2 м/с...
«авантажити - ќрган≥зац≥¤ вентилюванн¤ сховищ

4 Kb

44. ќрган≥зац≥¤ контролю за вентил¤ц≥йною системою сховищ
¬осени в зонах Ћ≥состепу ≥ ѕол≥сс¤ буваЇ мало ≥нтенсивних в≥тр≥в, а р≥зк≥ перепади температури спостер≥гаютьс¤ лише у дн≥ з приморозками. “ому природна припливно-вит¤жна вентил¤ц≥¤ в цей час малоефективна, ≥ вс≥ труби вит¤жноњ ≥ припливноњ вентил¤ц≥њ в ос≥нн≥й пер≥од до похолоданн¤ залишають в≥дкритими. ” стац≥онарних сховищах, коли температура зовн≥шнього пов≥тр¤ нижча, н≥ж у сховищ≥, вс≥ двер≥ й вит¤жн≥ труби залишають ц≥лодобово в≥дкритими...
«авантажити - ќрган≥зац≥¤ контролю за вентил¤ц≥йною системою сховищ

146 Kb

45. –озрахунки примусового вентилюванн¤ бурту малоњ м≥сткост≥ з припливно-вит¤жною вентил¤ц≥Їю
          ” польов≥ бурти картоплю, коренеплоди й капусту закладають наприк≥нц≥ жовтн¤ Ч в листопад≥. ” ѕ≥вн≥чн≥й частин≥ Ћ≥состепу перше укритт¤ складаЇтьс¤ ≥з шару соломи 10 Ц 15 см та шару зем-л≥ 10 Ц 15 см. ѕрипливно-вит¤жна вентил¤ц≥¤ восени малоефективна, тому вже через 1 Ц 2 доби п≥сл¤ закладанн¤ бульб температура в бурт≥ п≥двищуЇтьс¤. ÷е зумовлюЇ посиленн¤ ≥нтенсивност≥ диханн¤ ≥ може призвести до самоз≥гр≥ванн¤ бульб. якщо, наприклад, бульби закладали в бурт при температур≥ 5 ∞—, то за ≥нтенсивного диханн¤ (що характерно дл¤ св≥жоз≥браних бульб п≥зн≥х сорт≥в) щодоби вид≥л¤Їтьс¤ близько 1464 кƒж теплоти. «а 2 Ц 3 доби диханн¤ при в≥дсутност≥ вентилюванн¤ температура в бурт≥ п≥двищуЇтьс¤ на 2 Ц 3 ∞— ≥ значно зб≥льшуЇтьс¤ тепловид≥ленн¤ (див. табл. 59)...
«авантажити - –озрахунки примусового вентилюванн¤ бурту малоњ м≥сткост≥ з припливно-вит¤жною вентил¤ц≥Їю

3 Kb

 

 «найти на дан≥й стор≥нц≥

“ехнолог≥¤ збер≥ганн¤ ≥ переробки продукц≥њ рослинництва

Сайт создан в системе uCoz