[7]
[6]
[5]
[4]
Технологія виробництва продукції тваринництва
Сайт создан в системе uCoz
Назад Далее

Домашняя
Аграрне право
Банківська справа
БЖД
Бух облік/Аудит
В-во прод тварин.
Діловодство
Економіка п-ва
Економічна теорія
Економ. аналіз
Етика
ЗЕД
Інформатика
Історія України
Комерційне право
Логістика
Макроекономіка
Менеджмент
Менеджмент ЗЕД
Організація в-ва
Органічна хімія
Трудове право
Фінанси
Замовлені роботи

 
 

25. Вирощування молодняку

         Основна мета вирощування молодняку — поповнення стада високопродуктивними тваринами. Щоб виростити худобу, яка б у повній мірі проявляла генетично закладені можливості продуктивності, необхідно з перших днів вирощування телят створювати оптимальні умови годівлі та утримання, що забезпечить нормальний ріст і розвиток тварин...

Завантажити - Вирощування молодняку

1347 Kb

26. Роздоювання корів

           Роздоювання корів — це система заходів, спрямованих на повніше використання можливостей їхньої молочної продуктивності. До них належать підготовка корів до отелення, нормована годівля, організація і техніка доїння, своєчасне осіменіння, створення певних умов утримання, правильна організація виробничих процесів на фермі...

Завантажити - Роздоювання корів

54 Kb

27. Утримання, годівля та доїння корів

           Утримання худоби. У тваринництві рік поділяють на два періоди: зимовостійловий (205 – 210 днів) і літній (150 – 155 днів). У молочному і молочно-м’ясному скотарстві залежно від природно-економічних умов господарства застосовують такі системи утримання худоби: цілорічну стійлову, стійлово-пасовищну та стійлово-табірну...

Завантажити - Утримання, годівля та доїння корів

1196 Kb

28. Потоково-цехова система виробництва молока

           Зазначена система виробництва молока ґрунтується на цеховій організації виробництва і внутрішньофермерській спеціалізації. Залежно від фізіологічного стану молочне стадо розподіляють на чотири технологічні групи, які розміщують у цехах: сухостійних корів, отелення, роздоювання й осіменіння та виробництва молока. У кожному цеху тварини знаходяться певний період, після чого їх переводять у наступний по замкненому колу...

Завантажити - Потоково-цехова система виробництва молока

7 Kb

29. Основи технології виробництва молока на промисловій основі

           Термін технологія було прийнято в 1967 р. на Харківській сесії ВАСГНІЛ. Під технологією розуміють науково обґрунтовану і взаємозв’язану систему організаційних, економічних, зоотехнічних, ветеринарних та інженерних прийомів із розведення, годівлі й утримання тварин, будівництва приміщень, комплексної механізації і автоматизації виробництва, яка забезпечує масовий випуск продукції високої якості з мінімальними затратами праці та витратами інших матеріальних засобів...

Завантажити - Основи технології виробництва молока на промисловій основі

1100 Kb

30. Одержання, переробка і реалізація молока

          Молоко належить до цінних продуктів харчування людини, оскільки містить усі необхідні для життєдіяльності організму поживні речовини. Енергетичність (калорійність) 1 кг молока становить 2721 кДж (650 ккал). Його складові беруть участь у регуляції кислотно-лужної рівноваги, посилюють опірність організму проти несприятливих умов навколишнього середовища...

Завантажити - Одержання, переробка і реалізація молока

199 Kb

31. М’ясна продуктивність великої рогатої худоби

          М’ясо великої рогатої худоби розділяють на яловичину — одержану від дорослої худоби та молодняку старше 3-місячного віку і телятину — до 3-місячного віку. До його складу входять м’язова, жирова, кісткова і сполучна тканини. Серед них найцінніша — м’язова, оскільки містить повноцінні білки. До сполучної входять в основному неповноцінні білки, а жирова визначає енергетичність і смакові якості м’яса. Надлишок жиру в м’ясі знижує засвоєння поживних речовин і погіршує його смакові якості, а нестача спричинює його жорсткість. В організмі людини найкраще засвоюється м’ясо, в сухій речовині якого міститься однакова кількість білків та жирів...

Завантажити - М’ясна продуктивність великої рогатої худоби

96 Kb

32. Системи та способи утримання молодняку

           Залежно від зональних і господарських умов застосовують стійлову, стійлово-вигульну та стійлово-пасовищну системи утримання молодняку. Першу використовують на комплексах і в господарствах, в яких зосереджене значне поголів’я. Там, де його кількість невелика, найефективніша стійлово-вигульна система, що передбачає утримання тварин у приміщеннях і на вигульно-кормових майданчиках. У господарствах із природними луками і культурними пасовищами можна використовувати стійлово-пасовищну систему утримання. В такому випадку у стійловий період тварини знаходяться в приміщенні, а влітку — на пасовищах або цілодобово прив’язані на довгих ланцюгових прив’язях...

Завантажити - Системи та способи утримання молодняку

4 Kb

33. Технологія вирощування молодняку молочних і молочно-м’ясних порід на м’ясо

        У господарствах молочного і комбінованого напрямів продуктивності для вирощування надремонтного молодняку великої рогатої худоби на м’ясо створюють спеціалізовані ферми. Останні організовують як самостійні підрозділи при наявності у господарстві не менше ніж 600 голів молодняку старше 4-місячного віку. Таку кількість поголів’я може забезпечити стадо із 600 корів. Якщо поголів’я корів менше, то доцільно реалізовувати молодняк для вирощування в інші спеціалізовані господарства...

Завантажити - Технологія вирощування молодняку молочних і молочно-м’ясних порід на м’ясо

992 Kb

34. Особливості технології виробництва яловичини у м’ясному скотарстві

         М’ясне скотарство в Україні розвивається як спеціалізована самостійна галузь тваринництва, основним завданням якої є виробництво високоякісної яловичини. Найдоцільніша його організація в районах із значними масивами природних кормових угідь...

Завантажити - Особливості технології виробництва яловичини у м’ясному скотарстві

198 Kb

35. Основи технології виробництва яловичини на промисловій основі

            До основних технологічних операцій по виробництву яловичини на промисловій основі належать: комплектування молодняком, організація кормової бази, системи годівлі й утримання худоби, проектні рішення будівель та обладнання, механізація виробничих процесів, ветеринарні заходи щодо створення оптимальних зоогігієнічних умов і профілактика захворювань тварин, організація й оплата праці...

Завантажити - Основи технології виробництва яловичини на промисловій основі

1047 Kb

 
 

 Знайти на даній сторінці

[3]
[2]
[1]

Технологія виробництва продукції тваринництва

Сайт создан в системе uCoz