[7]
[6]
[5]
[4]
Технологія виробництва продукції тваринництва
Сайт создан в системе uCoz
Назад Далее

Домашняя
Аграрне право
Банківська справа
БЖД
Бух облік/Аудит
В-во прод тварин.
Діловодство
Економіка п-ва
Економічна теорія
Економ. аналіз
Етика
ЗЕД
Інформатика
Історія України
Комерційне право
Логістика
Макроекономіка
Менеджмент
Менеджмент ЗЕД
Організація в-ва
Органічна хімія
Трудове право
Фінанси
Замовлені роботи

 
 
36. Організація закупівлі худоби, її приймання, забій і переробка

          Реалізація худоби господарствами з різною формою власності і приймання її м’ясопереробними підприємствами здійснюється згідно з інструкцією «Про порядок проведення державної закупівлі (здавання і приймання) худоби, птиці і кролів». Приймання і здавання вирощених тварин здійснюється двома способами — за живою масою й визначеною прижиттєво вгодованістю та за кількістю й якістю одержаного м’яса після забою тварин...

Завантажити - Організація закупівлі худоби, її приймання, забій і переробка

258 Kb

37. Народногосподарське значення та господарсько-біологічні особливості свиней

          Свинарство є однією з ефективних галузей тваринництва, яка забезпечує населення цінними продуктами харчування, такими як м’ясо, сало. Після забою свиней залишаються побічні продукти — шкура, щетина, кишки, кров тощо, які використовують як сировину для наступної переробки. Цінним органічним добривом є гній свиней — за рік від однієї тварини можна мати до 1 т гною...

Завантажити - Народногосподарське значення та господарсько-біологічні особливості свиней

161 Kb

38. Використання гібридизації у свинарстві

           У свинарстві під гібридизацією розуміють схрещування тварин спеціалізованих порід, типів і ліній, які позитивно поєднуються за відтворними, відгодівельними та м’ясними якостями. Для одержання гібридних свиней використовують кнурів спеціалізованих ліній з високою енергією росту та добрими м’ясними якостями і свиноматок з високими показниками плодючості та молочності й масою поросят у 2-місячному віці. У зв’язку з цим розрізняють прості породно-лінійні (маточне стадо однієї заводської породи схрещують із кнурами спеціально відселекціонованої внутрішньопородної чи синтетичної ліній) та складні (материнська форма — продукт схрещування двох ліній — поєднується з кнуром третьої лінії) форми гібридів...

Завантажити - Використання гібридизації у свинарстві

247 Kb

39. Породи свиней та їх використання

         Породоутворення в Україні здійснювалося акліматизацією імпортних порід, поліпшенням місцевих груп свиней та схрещуванням висококультурних порід. В основі його лежить прагнення одержати нову породу свиней, яка була б високопродуктивною і економічно вигідною в кліматичних і господарських умовах певної зони...

Завантажити - Породи свиней та їх використання

1978 Kb

40. Племінна робота у свинарстві

          Продуктивність свиней значною мірою залежить від рівня селекційно-племінної роботи в стаді, тобто систематичного виконання комплексу зоотехнічних заходів щодо якісного поліпшення тварин. У цей комплекс входять: цілеспрямоване вирощування ремонтного молодняку з використанням сучасних методів відбору та добору батьківських пар, підвищення відтворної здатності свиноматок та кнурів, скороспілості молодняку, зменшення витрат кормів на одиницю продукції й поліпшення м’ясних якостей свиней на відгодівлі...

Завантажити - Племінна робота у свинарстві

9 Kb

41. Відтворення стада

          Відтворення стада може бути простим або розширеним. У першому випадку поголів’я стада на кінець року не збільшується порівняно з початком. Якщо ж надходження поголів’я перевищує вибуття, то відтворення стада буде розширеним...

Завантажити - Відтворення стада

123 Kb

42. Вирощування молодняку свиней

           До проведення опоросу готуються заздалегідь. Так, для при-ймання приплоду треба мати чисті рушники для витирання рук, мило, м’яку мішковину для обтирання поросят, 10 %-ний розчин йоду, ножиці для перерізання пуповини (в разі необхідності її можна обірвати руками, намотавши на вказівний палець за 5 см від черева поросяти)...

Завантажити - Вирощування молодняку свиней

995 Kb

43. Утримання та годівля свиней

          У практиці свинарства застосовують дві основні системи утримання: вигульну та безвигульну. Вигульну використовують на невеликих свинофермах та племінних репродукторах великих свино-комплексів. Для останніх існує режимно-вигульна та вільно-вигульна системи утримання тварин. Безвигульна поширена у великих господарствах промислового типу...

Завантажити - Утримання та годівля свиней

1507 Kb

44. Відгодівля свиней

            Відгодівля свиней є заключним процесом виробництва свинини. Від раціональної його організації значною мірою залежать інтенсивність ведення і рентабельність свинарства. Основна мета відгодівлі — одержання від тварин максимального приросту живої маси в найкоротші строки з найменшими витратами кормів на одиницю продукції...

Завантажити - Відгодівля свиней

163 Kb

45. Виробництво свинини у спеціалізованих господарствах

           Технологія одержання свинини у спеціалізованих господарствах ґрунтується на потоковому способі виробництва, при якому передбачається безперервний і рівномірний випуск протягом року через певні проміжки часу, однакової кількості продукції (відгодівельних свиней чи молодняку в репродукторних господарствах). Вона передбачає: формування однорідних груп свиноматок, осіменіння та опороси кожної групи в певний період, розподіл тварин за статево-віковими групами, утримання створених груп у спеціалізованих приміщеннях...

Завантажити - Виробництво свинини у спеціалізованих господарствах

606 Kb

46. Реалізація свиней

         Свиней як товарну продукцію реалізують у двох випадках: племінний молодняк та свині на м’ясо. Племінний молодняк повинен відповідати зоотехнічним вимогам при вирощуванні та вимогам «Інструкції по бонітуванню свиней» (1993 р.). Його реалізують, як правило, в 6-місячному віці живою масою кнурців — 60 – 80, свинок — 58 – 70 кг, оцінюючи за живою масою, довжиною тулуба та сумарним класом батька й матері. Будова тіла племінних тварин повинна бути пропорційною, без вад екстер’єру, мати не менше 12 сосків, добре розвинених й рівномірно розміщених. На молодняк, що реалізується, оформляють племінне та ветеринарне свідоцтва. Купівляпродаж відбувається через племоб’єднання за цінами, встановленими залежно від живої маси молодняку, класності та надбавок за племінні якості...

Завантажити - Реалізація свиней

6 Kb

 
 

 Знайти на даній сторінці

[3]
[2]
[1]

Технологія виробництва продукції тваринництва

Сайт создан в системе uCoz